Tuinhier

Tuinhier is dé sociaal-culturele vrijwilligersvereniging in Vlaanderen en Brussel die het vrijetijdstuinieren activeert en ondersteunt.

Tuinhier bevordert de belangstelling voor het duurzaam en milieubewust tuinieren, zowel individueel in pot of eigentuin als gezamenlijk in een volkstuin en andere innovatieve tuinprojecten. Als evoluerend expertisecentrum levert Tuinhier een bijdrage aan oplossingen voor hedendaagse en toekomstige uitdagingen op vlak van klimaat, sociale cohesie, diversiteit, solidariteit,…

Tuinhier richt zich tot iedereen met goesting in tuinieren.

Tuinhier is actief op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau.  Centraal staat een divers aanbod van laagdrempelige leergerichte activiteiten enontmoetingskansen, die ze autonoom of met externe partners opzet.  Via ons Tuinhier-Magazine inspireert, informeert en communiceert Tuinhier.

We zijn overtuigd dat een warme, hechteen respectvolle gemeenschap beter in staat is om hedendaagse uitdagingen aan te gaan. We streven naar een gezonde, verantwoorde samenleving waarin de mens beter verbonden is met de natuur en met elkaar.

Tuin plezier

Een tuin is plezier!

Het is een plek om te experimenteren, kind te zijn en te genieten. Je komt er samen met vrienden en familie en je kunt er je creativiteit bot vieren. Het is eenplek waar iedereen zich kan verwonderen over al wat groeit en leeft. Degene die er werkt, geniet steeds van schoonheid en rust.

Tuinplezier maakt gelukkige mensen!

Mensen die bijleren zijn gelukkiger – ga eens op tuinsafari.

Mensen die delen, zijn gelukkiger – deel je kennis met je vrienden of deel eens eenwild boeket met je familie of buren.

Mensen die buiten gaan, zijn gelukkiger – Ga eens buiten spelen (verstoppertje, haal je vlieger boven of doe gewoon lekker zot!)

Mensen die gezond eten, zijn gelukkiger – kweek eens een eigen courgette of tomaat en geniet van hun volle smaak.

Ontdek meer over Tuinhier en breng een bezoek aan het project NATUUR maakt gezond in de Gentse Plantentuin. NATUUR maakt gezond loopt vanaf 29 april tot en met 8 mei en maakt deel uit van de Gentse Floraliën.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier