Natuurpunt

Natuurpunt

 

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 114.000 leden. We beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in heel Vlaanderen.

 

We beheren meer dan 25.000 hectare natuur in500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden in hun regio.Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen.

 

Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geven we iedereen de kans om van de natuur te genieten. En dat is niet alles! Elk jaar organiseren we duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheer werken, cursussen, evenementen, en veel meer.

In Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem werken meer dan 400 vrijwilligers van Natuurpunt Gent elke dag aan meer en betere natuur voor iedereen, met de hulp van 4 professionele krachten en de steun van meer dan 8000 leden.

 

Op kuur in de natuur 

Natuur ontspant. Studies tonen het aan: natuur vermindert je stress. Stress maakt angstig, verhoogt je hartslag en bloeddruk, en (over)belast je immuunsysteem.Vijf minuten doorbrengen in de natuur volstaat al om je hartslag naar omlaag te helpen en tot rust te komen.

Natuur maakt gelukkig. In de natuur voel je je vrij en krijg je energie. Alleen al het uitzicht op de natuur of een bos bezorgt je meteen plezier!

Natuur heelt. Je weerstand krijgt een boost, je zelfbeeld gaat omhoog en je voelt je al snel weer fit. Natuur biedt ook troost, en helpt je wanneer het moeilijk gaat. 

Natuur maakt gezond. Wandelen, joggen of fietsen: het is een zegen voor je lichaam en hoofd. Maar het is nog leuker en gezonder in de natuur! Met regelmatige lichaamsbeweging in het bos of tussen de velden verlaag je de kans op hartziektes meer dan met een training indoor of in de stad.

Natuurpunt draagt zorg voor de natuur. De natuur draagt zorg voor ons. Snel naar buiten dus, de natuur in!

Ontdek meer over Natuurpunt en breng een bezoek aan het project NATUUR maakt gezond in de Gentse Plantentuin. NATUUR maakt gezond loopt vanaf 29 april tot en met 8 mei, is gratis toegankelijk tussen 8u en 17u30 en maakt deel uit van de Gentse Floraliën.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier