Natuur & Mens

denken als natuur

 

‘Hoe belangrijk is natuur voor ons, als mens?’ 

De mensheid is het respect voor de natuur volledig kwijt. We zetten ons boven natuur, we werken natuur tegen en impacteren op zo’n manier dat we onszelf en andere soorten ongezond maken. 

Natuur & Mens pleit voor en werkt aan respect voor natuur.

De mens is onderdeel van natuur. Respect voor de natuur staat daarom gelijk aan respect voor onszelf. Natuur vernielen is onszelf kwetsen. Heb je er al eens bij stil gestaan dat natuur zelf ontwerpt en regelt. Vanuit die overtuiging streven we ernaar om natuur zoveel mogelijk natuur te laten zijn. Geen behoud of teruggrijpen naar hoe het was. We laten natuur met rust daar waar het kan. Niet per sé wat de mens wil, maar wat natuur wil. 

 collectief denken als natuur

Onze leden en experten geloven sterk in die visie. Een grensverleggend natuurmanifest en een uniek natuurlabel garanderen dat de stem van natuur in elk project weerklinkt. Gedeelde kennis en ervaring uit verschillende sectoren gebruiken we bij het bedenken van concepten en bij de ondersteuning, uitvoering en het beheer van natuurprojecten in de openbare ruimte, scholen, zorginstellingen en bij je thuis. We willen onze visie met zoveel mogelijk mensen delen en iedereen die initiatief neemt om te denken als natuur steunen.

Hou deze pagina in de gaten, want in de loop van april krijg je hier extra info. Ontdek wat Natuur & Mens voor jou kan betekenen en kom langs tijdens de Gentse Floraliën, vanaf 29 april tot en met 8 mei, in de Gentse Plantentuin.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier