Landschap vzw

wild van natuur

Wij geloven in de kracht van wilde natuur. Daarom dragen we bij aan projecten die streven naar de ontwikkeling van grote eenheden natuur, waarin natuurlijke processen alle kansen krijgen. Robuuste natuur, die tegen een stootje kan, daar gaan we voor. In dergelijke wildernisnatuur is ook ruimte voor mensen. Om er te wandelen, te fietsen, te joggen, met volle teugen te genieten... Echt wilde natuur biedt ook volop kansen om de ultieme natuurbeleving te ervaren: een das observeren die 's avonds zijn burcht verlaat, een nieuwe beverdam ontdekken, zeehonden spotten in een riviermonding, luisteren naar burlende edelherten tijdens de bronsttijd, duizenden kraanvogels zien arriveren op hun slaapplaats, getuige zijn wanneer een oehoe zijn jongen leert vliegen in een oude steengroeve, of plots oog in oog staan met een ree in het bos...

Meer info volgt. De participatie van deze organisatie en het belang ervan voor natuur en gezondheid wordt in de loop van april verder toegelicht.

Ontdek wat Landschap vzw voor jou kan betekenen en kom langs in de Gentse Plantentuin. NATUUR maakt gezond loopt vanaf 29 april tot en met 8 mei, is gratis toegankelijk tussen 8u en 17u30 en maakt deel uit van de Floraliën Gent.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier