JNM

je beestige jeugdbeweging

Onze naam JNM staat voor 'de Jeugdbond voor Natuur en Milieu'. Wij zijn een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en de natuur respecteert. Dat betekent ook dat we onze schouders allerminst ophalen voor het milieu.

Samen trekken we het hele jaar door de mooiste natuurgebieden in en laten we ons betoveren door de zotste waarnemingen. We nemen zelf een zaag of schop in de hand en maken ruimte voor natuur. Bovendien gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken.

JNM laat natuur letterlijk drijven! Kom dat zien in de Gentse Plantentuin tijdens de Gentse Floraliën.

Onze werking steunt op drie belangrijke peilers:

natuurstudie - milieu - natuurbeheer

Voor NATUUR maakt gezond werken we mee aan het concept drijvende NATUUR en sjorren we een vlot dat echte natuur tot bij de bezoekers van Floraliën brengt. Het gaat dan over drijvende: bomen, struiken, mos, groenten en bloemend natuurrijk grasland. Dit is het soort natuur dat spontaan naar je toekomt en waarvan je blij wordt. Goed voor je gezondheid, noodzakelijk voor ons klimaat en milieu. Bij deze onze vertaling van een warme oproep aan en knipoog naar alle mensen met een hart voor natuur.

Houd deze zeker pagina in de gaten. Hier verschijnt in de loop van april meer info over JNM, als voorvechter van natuur en gezondheid.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier