Ensemble vzw

Jardin ENSEMBLE: Case study voor sociale circulaire economie in stedelijke context

Het respect voor onze omgeving begint bij een bewust gebruik van de beschikbare middelen. Een cyclisch, ecologisch gebruik, waarbij levende elementen in het proces worden geïntegreerd binnen een context van sociale cohesie, zou het ideale platform zijn voor elk productieproces in gelijk welke stad.

En wat als we schimmels, fermenten en wormen hieraan toevoegen, als drijvende krachten van het proces? En wat als we je vertellen, dat dit nu al gebeurt in het hart van onze stad, in het Citadelpark?

Je ecologische voetafdruk verkleinen zonder dat het onaangenaam wordt? Gezonder leven in een gezonde omgeving?

Laat ons je tonen hoe de circulaire economie de basis is van ons proces bij Jardin ENSEMBLE. Hoe we microgroentjes kweken op een duurzame manier, met het gebruik van bokashi en vermicultuur, geproduceerd dankzij ons sociaal werk op de site. Beetje bij beetje, integreren we scholen, vrijwilligers en liefhebbers van duurzaamheid, om zo mee te bouwen aan de toekomst van een duurzamere stad.

Ensemble vzw werkt mee aan het project NATUUR maakt gezond in de Gentse Plantentuin. Daar worden verschillende concepten tentoongesteld vanaf 29 april tot en met 8 mei, tijdens de Gentse Floraliën. We nodigen je graag uit om ter plaatse te komen ontdekken wat Ensemble vzw voor jouw natuur en gezondheid kan betekenen.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier