wandelende NATUUR

Wandelende natuur, omdat elke boom telt 

Elke stap op weg naar meer natuur is een stap in de juiste richting!  Op 7 mei trekken we voor de gelegenheid onze zevenmijlslaarzen aan en gaan we de kleine boompjes van concept wandelende NATUUR ontvoeren. Later zullen we met een stoet van mensen en planten door Stad Gent struinen richting het Zorgbos van UZ Gent. Op zo'n 2,5 kilometer van de Gentse Plantentuin zal dan met met man en macht in de aarde worden gewroet. We begraven er immers een schat. Deze groene schat bestaat uit kleine klimaatboompjes, toekomst- en gezondheidsboompjes. Na enkele jaren van groei zijn dit waardevolle bomen die tal van ecosysteemdiensten voor mens en natuur op zich nemen.

Hij die bomen plant, plant hoop

Lucy Larcom

Concreet

We spreken af op 7 mei om 14u00 in de Plantentuin van Universiteit Gent. Daar kapen we concept wandelende NATUUR en ontvoeren we de kleine boompjes. Deze zullen later zo’n 2,5 kilometer verder worden uitgeplant in het Zorgbos van UZ Gent. Het gaat over kleine boompjes in pot, baby-boompjes die straks lekker hun zin kunnen doen. De planten zijn niet zwaar, maar je mag altijd een kruiwagen of klein karretje meebrengen. Vermoedelijk einde rond 15u00.

Wens je deel te nemen aan deze activiteit kom dan gewoon af of mail ‘elke boom telt’ naar natuurmaaktgezond@telenet.be. Voor meer info over concept wandelende NATUUR of Floraliën 2022 klik je op de tekst.

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Doctor Flower
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier