train-de-trainer-sessie NATUURBELEVING

Hoe gebruik je ObsIdentify in je excursies?

Hoe kan je ObsIdentify inzetten als gids? Hoe ga je ermee aan de slag om een leuke competitie vol natuurbeleving te creëren met je afdeling, natuurstudiewerkgroep, school, bezoekerscentrum of (gezins)groep? Hannes Ledegen legt het je uit in een gratis interactieve webinar.

Deze train-the-trainer-sessie verloopt via Zoom. Zo krijg je volop de kans om vragen te stellen. Je leert hoe je nieuwe mensen kan begeleiden om met ObsIdentify aan de slag te gaan in het veld. Je krijgt inspiratie voor leuke activiteiten met de app en bekijkt hoe je lokale educatieve instellingen kan betrekken. Na de webinar kan je ook makkelijk zelf een opleidingsavond houden voor vrijwilligers in je buurt. Je kan daarvoor de lesmaterialen van Natuurpunt Studie en Natuuracademie gebruiken.

Waarom ObsIdentify gebruiken tijdens een gidsbeurt? ObsIdentify laat mensen op een toegankelijke manier aan natuurbeleving doen. De app vertelt je in één klik welke wilde dieren of planten je voor de lens hebt en is de meest laagdrempelige app van Waarnemingen.be. Intussen staat die op meer dan 450.000 smartphones en bereikt ze een erg breed doelpubliek. Ook bij jou in de buurt! Kinderen en jongeren gaan al erg enthousiast aan de slag met de nieuwe versie. De app is ook populair bij demografische groepen die vaak ondervertegenwoordigd zijn in de Natuurpuntwerking. Vanaf juni 2022 voegen we nog meer functies toe, speciaal om met groepen te werken in het veld.

Deelnemen

Schrijf je snel in. Je ontvangt de link om deel te nemen via Zoom enkele dagen op voorhand.

Wanneer?

14/06/2022 van 20u00 tot 21u00

Afspraakplaats

Online via ZOOM

- 0, 2800 Mechelen

Begeleider

Hannes Ledegen | hannes.ledegen@natuurpunt.be

Meer info

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier