Gezondere TUIN-tool

uitgesteld

Locatie

Plantentuin Universiteit Gent, zaal Forum

Toegang

gratis (met dank aan Floraliën en NATUUR maakt gezond)

Programma

In deze korte lezing ontdek je de laatste nieuwe tool van Natuur & Mens in primeur. Het gaat dan over de gezondere TUIN-tool of kortweg gTt. Deze gebruiksvriendelijke tool gidst je om klimaatvriendelijker, natuurrijker en met meer respect voor natuur aan de slag te gaan in eigen tuin. Uiteindelijke gaat het daarbij om heel logische principes, zogenaamde sleutelprocessen, die ondanks hun eenvoud een grote impact hebben op het resultaat. Belangrijk, absoluut. Zeker voor de natuurliefhebber die graag het verschil maakt, die belang hecht aan de gezonde groene omgeving, die aandacht heeft voor een leefbare wereld, ook op termijn.

Van natuurinclusief naar natuurannimoos

Misschien deel je het Natuur & Mens gedachtegoed dat een bouwwerk, door bijvoorbeeld een groene gevel of mosdak, mag bijdragen aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden, maar durf je de uitdaging aan om je door natuur te laten helpen met bouwen? Ontdek hoe natuuranimoos je omgeving kan zijn.

Handelen naar de architectuur van natuur

De mooiste natuur is de meest waardevolle, echt waar. Die esthetiek stoelt op de architectuur van natuur. Zelfs zonder de dingen te doorgronden kan je met de gezondere TUIN-tool stappen richting een beter ontwerp zetten.

Meer respect voor mens en natuur staat centraal

Noem de gTt gerust een barometer voor gezonde natuur in eigen tuin. Gezonder staat dan niet enkel voor een gezonde mens of een gezonde omgeving, maar ook voor een gezonde levenshouding, een engagement mits respect voor natuur.

Spreker(s)

Experten van Natuur & Mens vzw

Vragen?

natuurmaaktgezond@telenet.be

Inschrijven (vooraf je komst bevestigen is aangeraden)

Mail naar natuurmaaktgezond@telenet.be  / onderwerp: 'gezondere tuin-tool’

300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Doctor Flower
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier