Nieuws

Open tuinen 2022

Tuineigenaars stellen hun juweeltjes tijdelijk open voor tuinliefhebbers. Zo krijg ook jij de unieke kans de mooiste tuinen van Vlaanderen te ontdekken. Bezoek eens één of meerdere parels, laat je inspireren door de fauna en de flora en boost je gemoed. 
Lees meer

Merkwaardige bomen in Limburg

De voorbije vijf jaar inventariseerden de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep 5000 merkwaardige bomen. 120 van die unieke bomen bundelen ze nu in de nieuwe publicatie “Merkwaardige bomen in Limburg”.
Lees meer

Blok je Groen

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een correct ingerichte groene omgeving stress reduceert en de concentratie verhoogt. Draagt zo 'n omgeving bij tot de leercapaciteit van studenten, behalen studenten die blokken in 't groen betere resultaten? 
Lees meer

Installeer jouw NATUURtuin-box

De NATUURtuin-box is een kant-en-klaar bouwpakket voor de gezondere en meer natuurlijke tuin. Met dit concept wil tuinarchitect Pepijn Verheyen een antwoord bieden om de vraag van menig tuinliefhebber naar een meer robuuste natuurlijke en klimaatvriendelijke tuin. 
Lees meer

Activiteiten

train-de-trainer-sessie NATUURBELEVING

Hoe kan je ObsIdentify inzetten als gids? Hoe ga je ermee aan de slag om een leuke competitie vol natuurbeleving te creëren met bijvoorbeeld je natuurstudiewerkgroep, school of gezins? Hannes Ledegen van Natuurpunt legt het je uit in een gratis interactieve webinar.
Lees meer

Bioblitz - Dag van de Biodiversiteit

Plantentuin Gent organiseert op zaterdag 21 mei een ware Bioblitz. Natuurliefhebbers, jong en oud, komen samen om zoveel mogelijk soorten waar te nemen. Neem een kijkje in het uitgebreide programma: voor elk wat wils!
Lees meer

Lokaal Lekkers van Jardin Ensemble

Als afsluiter van de 'Week van de Korte Keten' organiseren Jardin Ensemble en OurEcoLifestyle een smaakvol evenement met veel verassend vegetarisch lekkers, koffie, kaas en kefirdrankjes, thee, taart en tofu-spreads! 
Lees meer

wandelende NATUUR

Elke stap op weg naar meer natuur is een stap in de juiste richting. En al die stappen, die zetten we maar al te graag samen met natuur. Neem dat gerust letterlijk, wij gaan op pad met kleine boompjes in de hand en poten ze neer, daar waar ze eeuwig mogen groeien. 
Lees meer
300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier