wandelende NATUUR

wandelende NATUUR

Durf te dromen, dromen van een wereld die afgestemd is op het leven. Een wereld met voldoende planten en dieren, overwegend groen, met meer bezieling en dynamiek. Een gezondere wereld waarin je weer met volle tuigen kan ademen. Snakken we hier momenteel niet allemaal naar?

Ambassadeur van natuur

Maak van je droom de werkelijkheid. Het concept wandelende NATUUR roept op tot actie. In het concept wandelende NATUUR ben jij aan zet. Dit is een uitnodiging om deel uit te maken van team NATUUR maakt gezond. Het collectief dat bestaat uit professionelen en mensen die net zoals jij gezondheid en natuur belangrijk vinden. Deze voorvechters van natuur bundelen samen de krachten om de gezondheid van mens en planeet met behulp van natuur een boost te geven! Samen geven we een stem aan de bomen, het bos en ons klimaat. Dat is belangrijk willen we dat ook anderen natuur naar waarde weten te schatten en begrijpen. Laat iedereen maar beseffen welke impact natuur heeft op de gezondheid van het individu en de maatschappij.

Elke stap op weg naar meer natuur is dan een stap in de juiste richting.  Op zo'n 2,5 kilometer van de Plantentuin zullen we uiteindelijk de aarde omwroeten om kleine boompjes in de grond te poten. Zo helpen we de natuur een handje. Een eenvoudige, maar zaligmakende stap, zoals het planten van enkele bomen, levert immers haast onmiddellijk zeer veel voordelen op.

Trek je wandelschoenen aan en ga mee bomen planten.

Jouw natuurwens

Is er geen andere manier van actievoeren? Ja, toch wel. Je kan je wensen ook kracht bijzetten door wat wensgeld in de natuur-wensschaal te werpen. Elk boompje, dat wordt gekocht met wensgeld, brengt voor onze maatschappij, op termijn, tientallen keren meer op. Zo’n boompje, nu klein en goedkoop, is straks groot en zeer waardevol. Het is misschien wel de boom waar je kinderen of kleinkinderen ooit onder zullen zitten. Al wat je daar moet voor doen is afwachten. Wonderlijk, toch?

Wandelende NATUUR zal zondag 8 mei, Moederdag, niet meer geheel te bewonderen zijn in de Gentse plantentuin. Zijn de Floraliën 2022 dan ten einde? Nee, de boompjes worden zaterdag 7 mei omstreeks 14h gekidnapt.

Pepijn Verheyen en Holy Oak (Christophe Cobbaert) werkten dit concept uit

De klimaatbomen, toekomst- gezondheidsbomen komen van boomkwekerij De Bruyn

Natuur & Mens faciliteert de kidnapping

NCT (Sara Adriaensen) brengt het verhaal van contact met natuur

Tuinhier zorgt voor een vogelhuisje, een moestuinbak en een insectenhotel

Natuurpunt zorgt voor een vogelhuisje

UZ Gent brengt het verhaal van klimaatbomen, toekomst- gezondheidsbomen, natuurrijke graslandvegetatie en het unieke UZ Gent Zorgbos

Speciale dank gaat naar de mensen van de Plantentuin van Universiteit Gent

Nieuws

Meer nieuws
300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Doctor Flower
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier