NATUURtuin-box

NATUURtuin-box

Op zoek naar echte rauwe, maar evenzeer bijzondere, natuur bij je thuis? Op zoek naar een meer natuurlijke en biodiverse tuin? Ja, dan is de natuurtuin-box zeker iets voor jou. Ter inspiratie of een ‘must have’ om onmiddellijk te instaleren, plug and play, bouwklaar.

Groenexpertise ten top

De tuinaannemer, de tuinarchitect, experten uit de groen- en zorgsector en diverse natuurorganisaties zijn het erover eens; meer groen, meer natuur is goed voor je. Mede daarom zitten de ingrediënten, die team NATUUR maakt gezond zo belangrijk vindt, in dit bouwpakket.

Geniet met al je zintuigen

Een tuin die is ingericht met de bouwstenen van de natuurtuin-box en vorm krijgt in samenwerking met de natuur zelf is een honderd procent belevingstuin. Zo’n tuin stimuleert de verbinding en het contact tussen de mens en zijn levende omgeving. Proef, voel, zie, hoor hoe natuur inspireert… toegankelijk, vriendelijk en wonderlijk is.

Klimaattuin, gezondheids- en natuurtuin in één

De natuurtuin-box is er om je blij te maken. Wat groeit uit dit bouwpakket beantwoordt aan strenge klimaateisen, garandeert een groene natuurinjectie en is afgestemd op de wetenschap rond natuur en gezondheid. Een tuin puur sang, zeker voor wie een hart voor natuur heeft.

En jij? Is jouw tuin, balkon of terras al een stukje natuur? Bij deze nodigen we je uit om de principes achter de NATUURtuin-box te komen ontdekken. Plaats de Gentse Plantentuin, tijdstip 29 april tot en met 8 mei tijdens de Gentse Floraliën.

Meer info over de mogelijkheden in eigen tuin, de prijzen van de verschillende kant-en-klare NATUURtuin-boxen en wie de box kan leveren vind je hier binnenkort.

Pepijn Verheyen en Holy Oak (Christophe Cobbaert) werkten dit concept uit

De klimaatbomen, toekomst- gezondheidsbomen komen van boomkwekerij De Bruyn

Natuur & Mens leverde de vegetatieconcepten

NCT (Sara Adriaensen) brengt het verhaal van contact met natuur

Tuinhier zorgt voor een vogelhuisje en een moestuinbak met miniserre

Natuurpunt zorgt voor een vogelhuisje en een insectenhotel

UZ Gent brengt het verhaal van klimaatbomen, toekomst- gezondheidsbomen en natuurrijke graslandvegetatie

Speciale dank gaat naar de mensen van de Plantentuin van Universiteit Gent

Nieuws

Meer nieuws
300 Bomen
AVBS - de sierteelt- en groenfederatie
Boomkwekerij De Bruyn
Doctor Flower
Ensemble vzw
HOGENT
Het UZ Gent wordt groener voor het klimaat en de zorg
Hogeschool PXL
Holy Oak
ILVO
JNM
Landschap vzw
NCT
Natuur & Mens
Natuurpunt
PCS
QUBE
TUINLABO
Terra-Therapeutica
Tuinhier